Sverige uppdaterar systemet för självuteslutning för att erbjuda säkrare spelrådgivning

Sverige uppdaterar systemet för självuteslutning för att erbjuda säkrare spelrådgivning Spelinspektionen har meddelat att landets självuteslutningstjänst Spelpaus.se genomgår en uppdatering för att erbjuda kunderna säkrare spelhjälp.

 

Spiffbet lanserar tre nya varumärken i maj Uppdateringen förväntas vara klar i slutet av maj. Spelpaus.se gör det möjligt för användare att frivilligt blockera sig själva från spelwebbplatser i Sverige.

 

Spelinspektionen uppgav att uppdateringen kommer att göra Spelpaus.se mer användarvänligt genom att lägga till mer information

och vägledning om hur man söker hjälp för spelskador.

 

Användarna kommer också att kunna förlänga sina avstängningsperioder med den nya uppdateringen. Spelpaus.se infördes för första gången den 1 januari 2019, då den licensierade svenska onlinemarknaden öppnades.

 

Enligt Spelinspektionen finns det i dagsläget 73 000 användare som är uppkopplade till programmet. Tidigare den här månaden publicerade Hasse Lord Skarplöth, vd för den svenska hästkapplöpningsoperatören ATG, ett blogginlägg där det stod att Spelpaus inte var tillräckligt för att skydda spelarna, på grund av att tjänsten inte kan säkerställa att spelarna utesluts från spel på svarta marknaden.